Pärlhalsband
Det har ju varit väldigt mycket kedjor i smycken ett tag, nu...
Själv har jag en period där jag gillar pärlor, just nu. Här är det 10 mm "satinpärlor" av glas.  Halsbandet är ca 80 cm. Hjärtat är av akryl, så det blir inte så tungt.
Det blir inte så mycket smycken tillverkat nu, men detta trädde jag ihop igår. Det blev riktigt läckert tycker jag...

KökshanddukarInspirerad av "NEW ENGLAND"-stilen sydde jag dessa handdukar...
"Mannen i mitt liv" har fått någon slags längtan till Alaska, därav inspirationen till namnen på handdukarna.
Tyget är från IKEA.

Mina kuddar i sovrummet

Jag har sytt några kuddar i lappteknik till vårt sovrum. Gillar den romantiska stilen, men det får inte bli för gulligt...
När jag blandade in lite svart blev det alldeles lagom, tycker jag.


  
amor vincit omnia... "kärleken övervinner allt"
Tyg med dansk bibel(?) text, maskinbroderi och ett rosarandigt tyg. Kombinerat med spets och band så blir det så här...


KÄRLEK
Olika tyger och band från stoff och stil


LYCKA
Samma här: tyger och band från stoff och stil


De broderade orden är förstås gjorda på min nya symaskin...; )


" Gå bort-present"


Jag och "mannen i mitt liv" var bjudna på middag till ett par goda vänner här för en dryg vecka sen. ..
Kvinnan i familjen är inte så bra på att sy. Säger hon i alla fall... har aldrig sett henne sy, så jag vet inte...
I alla fall, så har jag hjälpt henne sy gardiner till deras nya bostad. Det blev lite spillbitar kvar av hennes blommiga längder, så jag sydde denna kudden till deras soffa. Hon fick den "istället för en blomma". Hon uppskattade den verkligen!  (Och jag känner mig nöjd med den...)

Välkommen till min nya blogg!

Jag har sytt sedan mellanstadietiden, på tidigt 80-tal... Har sytt massor av kläder till mig själv och  barnen. Naturligtvis också en hel del gardiner och kuddar m.m  till hemmet.
För några år sen hamnade jag i en "sysvacka", och upptäckte pärlornas värld! Passade mig utmärkt att skapa smycken. Många, många halsband och armband har det pillats ihop. Många har jag kvar sjäv, och många har bytt ägare. 
Julen 2008 hade jag en välbehövlig långledighet  från jobbet och satte mig lite vid symaskinen... Och OJ vad det kändes härligt!
Sydde klart en munkjacka som legat tiiklippt i 2½ år... Blev så inspirerad att jag nästkommande vardag var "tvungen" att åka in till stan för att shopppa nya tyger! Tänk att jag hade så´n tur att det var 25% rabatt på allt också...
Med nya tyger och en massa inspiration satte jag mig i mitt syrum och njöt av livet...
Ganska snart  började jag snegla på ny symaskin. Var egentligen supernöjd med min Hq facette 500, men den hade ändå uppnått en ålder av dryga 13 år... Kändes som att det var dags att byta upp sig lite... Började fundera på om det inte skulle vara trevligt med en maskin med broderenhet.   "Tänk att kunna brodera fina blommor nere i kanten på en klänning, på ryggen på en jacka m.m...."
Sagt och gjort, ca 3 veckor senare fick jag hem den till mig: En Hq Designer Topaz 20. 
Har haft den i ca 2 månader nu, och jag ÄLSKAR den! Den broderar snyggt och syr superbra! Vi kommer ha mycket kul ihop, min Topaz och jag...
Med denna blogg tänkte jag visa vad jag hittar på i mitt syrum. Kanske kan jag inspirera någon annan sy-glad människa? Kan hända att det dyker upp ett å annat smycke också...
// Maria.

RSS 2.0